Facebook Toestaan Niet toestaan

Klundert JO11-2 knokt zich knap terug tegen Kogelvangers

6 februari 2023 10:15

Zaterdag stond er voor JO11-2 een ‘streekderby’ op het programma tegen Kogelvangers in Willemstad. Eerdere ontmoetingen waren altijd aan elkaar gewaagd dus ook deze keer beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

Om 9:00u werd er afgetrapt in Willemstad en al snel werd duidelijk dat de spelers van Kogelvangers wakkerder waren dan onze spelers. Al vroeg in de wedstrijd werd het 1-0 voor Kogelvangers die alle ruimte kregen om door de verdediging van Klundert te lopen en simpel aan konden leggen voor een schot.
Ondanks dat Klundert nog in slaapstand was kwamen we toch nog op gelijke hoogte. Door een goede combinatie opgezet vanuit achter, kwam de bal voor de voeten van Sven. Sven stond oog-in-oog met de doelman van Kogelvangers en schoot koelbloedig de 1-1 binnen.
Dit was helaas het laatste wapenfeit van Klundert in de eerste helft, Kogelvangers nam het heft in handen en was duidelijk de bovenliggende (lees: wakkerdere) partij de eerste helft. Lange tijd wist Klundert de aanvallen van Kogelvangers nog wel te stoppen, echter na de time-out liep Kogelvangers volkomen terecht uit naar 4-1 (ruststand).
Waar Klundert vorige week ook al liet zien over een ‘Nooit Opgeven Altijd Doorgaan’ te beschikken, kwam dit ook in deze wedstrijd weer naar boven. In de 2de helft was Klundert kwam Klundert wat ‘wakkerder’ uit de kleedkamer. Klundert kwam steeds wat meer aan de bal en kon steeds meer druk naar voren zetten. Met Finn als kartrekker trok Klundert in de 10e minuut na rust weer gegroepeerd naar voren. Na een dribbel kon Finn aanleggen voor een schot, de 4-2. Klundert kreeg hierdoor steeds meer het vertrouwen dat er meer te halen was en nog geen paar minuten later viel een voorzet/schot van Finn vanaf de zijkant achter de doellijn, 4-3. Af en toe kwam ook Kogelvangers er gevaarlijk uit maar Klundert was veel alerter dan voor rust waardoor Kogelvangers steeds tijdig kon worden afgestopt. Met nog een minuut of 10 te gaan legde Mees vanuit een corner de bal af op de komende Frans, die de bal zonder twijfel hard in het doel schoot, 4-4. De laatste 10 minuten golfde het spel op en neer, beide partijen gingen nog voor de winst. Met nog 5 minuten op de klok bleef Fenn druk houden op de bal in het strafschopgebied van Kogelvangers en kon hij nog net zijn voet tegen de bal zetten waardoor Klundert met 4-5 op voorsprong kwam. De laatste minuten werd er niet meer gescoord en mocht Klundert met 3 punten huiswaarts gaan.
Inzet en teamwork hebben gezorgd dat Klundert alsnog wisten te winnen…