Facebook Toestaan Niet toestaan

‘makkerooni’ het geheim van succes veteranen: Klundert Veteranen winterkampioen 1e klasse donderdag 4

15 december 2023 9:45

Na een moeizame begin van de competitie met een verliespartij van 2-11 thuis tegen Kogelvangers, kon afgelopen donderdag uitgerekend tegen Kogelvangers toch het kampioenschap behaald worden.

Grondige analyses, de tactische omzettingen van de coach door in een ruit te gaan spelen,  maar bovenal om ‘makkerooni’ te eten voor de wedstrijd zorgden dat de veteranen uit Klundert een onneembare horde werden voor de tegenstanders. De puzzelstukjes vielen op de plek, er werd als een collectief gespeeld, veerkracht getoond, achterstanden werden met speels gemak weggewerkt…

Na het verlies in de eerste wedstrijd werd achtereenvolgens Rood Wit in Sint Willebrord met 4-6 verslagen, Prinsenland in Dinteloord opgerold met 4-9, in Klundert gewonnen van Rood Wit met 4-2, Prinsenland met 6-1 terug naar Dinteloord gestuurd en Internos in Etten-Leur met 2-7 aan de kant gezet.

Dit resulteerde, voorafgaand aan de wedstrijd van donderdag 14-12-2023 tegen wederom Kogelvangers, in de volgende stand om het kampioenschap:
Klundert:            6 gespeeld | 15 punten | doelsaldo +10
Kogelvangers:   7 gespeeld | 15 punten | doelsaldo + 24
Met totaal 8 te spelen wedstrijden hadden dus zowel Kogelvangers als Klundert nog zicht op de titel.

Met het verlies van de eerste wedstrijd in het geheugen werd met een zorgvuldig samengestelde wedstrijdselectie afgereisd naar Willemstad.
De wedstrijd begon zo’n 15 minuten later dan gepland zodat al het publiek de kans kreeg een plekje langs het veld te bemachtigen.

Waar Klundert zich thuis liet aftroeven door de gasten uit Willemstad namen de veteranen uit Klundert deze wedstrijd gelijk het heft in handen. Klundert liet de bal rondgaan wat leidde tot goede kansen. 2x werden deze kansen ook vakkundig verzilverd waardoor een 0-2 voorsprong nam. Na het 2de doelpunt liet Klundert zich wat verder terugdringen door de Kogelvangers die wat hoger druk gingen zetten. Een ongelukkige charge van een Klundert-speler kort voor rust zorgde ervoor dat de scheidsrechter in moest grijpen, dat deed hij door een strafschop te geven en de Klundert-speler 10 minuten van het veld te sturen. De speler van Kogelvangers kon de wedstrijd niet voortzetten en moest helaas geblesseerd naar de kant worden getild. De gegeven strafschop werd onberispelijk binnengeschoten, met een 1-2 tussenstand werden de kleedkamers werden opgezocht. De rust kon niet op een beter momenten komen want de gemoederen begonnen hoog op te lopen. Voorafgaand aan de 2de helft waarschuwde de scheidsrechter beide ploegen dat hij geen commentaar meer tolereerde, hij zou direct ingrijpen.

Klundert begon de eerste minuten van de 2de helft nog met een man minder maar wist Kogelvangers op ruime afstand van het doel te houden. Kort nadat Klundert weer compleet stond werd de bal door Klundert vanuit een corner met uiterste precies het doel van de Kogelvangers ingestuurd, 1-3. Geen vuiltje aan de lucht voor de veteranen uit Klundert… totdat de scheidsrechter er even naast zat. Een terugspeelbal van een Kogelvanger werd door de keeper opgeraapt en niet bestraft. Hierop werd gereageerd door Klundert waarop de scheidsrechter die speler het veld uitstuurde. Dit was voor Kogelvangers aanleiding om de mouwen nog eens op te stropen. Klundert hield het hoofd echter koel en gaf de wedstrijd ondanks de periode met een man minder niet meer uit handen!

Chapeau Klundert talenten, mooie prestatie…. donderdag  21 december nog 1 keer knallen thuis tegen Internos…