Facebook Toestaan Niet toestaan

Kater na ‘draw’ tegen Zaamslag

10 oktober 2015 20:15

Klundert wist opnieuw niet te winnen en speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk tegen Zaamslag, na met 0-2 voor te hebben gestaan. Uiteindelijk misschien wel een terechte uitslag, maar de manier waarop de twee tegendoelpunten tot stand kwamen waren uiterst dubieus.

Na een evenwichtig eerste deel van de wedstrijd, was het uiteindelijk Eric Fuanani die volgens de tijdwaarneming in de 44e minuut (officieel 36e minuut) Klundert aan leiding bracht. De ingevallen Joey Vespoor loste een schot die niet goed verwerkt kon worden door de Zaamslagse goalie en kwam de bal via Jeffrey van Wingerden en de rug van een tegenspeler bij Eric Fuanani: 0-1.

Het toch al enorm verzwakte Klundert team had al na enige minuten aanvaller Thoma Sivananthan groggy uit zien vallen, nadat de rappe vleugelaanvaller een Zaamslag verdediger te vlug af was en met de hoofden tegen elkaar kwamen, en die zelf ook van het veld moest en zijn hoofd op diverse plaatsen moest laten hechten.

Zaamslag dacht nog voor de pauze gelijk te komen, maar het was de scheidsrechter niet ontgaan dat Zaamslag via een overtreding op Niels Punt aan de bal was gekomen.

Na rust dacht Klundert in de 58e minuut op rozen te zitten toen opnieuw Eric Fuanani het doel wist te vinden: 0-2.

De toch al warrig fluitende scheidrechter ging hierna diverse vrije trappen, op gevaarlijke plaatsen, aan Zaamslag geven. In de 60e minuut wist werkelijk niemand waarom Zaamslag een vrije trap kreeg en hieruit werd de aansluitingstreffer binnen geschoten: 1-2.

Zaamslag ging steeds opportunistischer spelen en Klundert kreeg ruimte voor de counter. In de 78e minuut dacht Klundert middels Eric Fuanani een counter in te leiden. Zijn standbeen werd echter onderuit gehaald en viel met zijn hand op de bal. De scheidsrechter gaf om onbegrijpelijke redenen een vrije trap aan Zaamslag. Tot overmaat van ramp werd hieruit ook nog de 2-2 gescoord.

Kort voor de gelijkmaker had Wouter van Dongen, direct nadat hij was ingevallen, een vrije trap tegen de lat geschoten.

Zaamslag rook vuur in de slotfase, maar wist uiteindelijk niet meer te scoren. Klundert baalde uiteindelijk het meeste van de puntendeling.

Zaamslag 1 – Klundert 1  2-2 (0-1)