Facebook Toestaan Niet toestaan

Eén helft weer te weinig voor Klundert

20 september 2015 9:15

In de thuiswedstrijd tegen Nieuwdorp werd Klundert hard met de neus op het feit gedrukt dat een wedstrijd TWEE keer 45 minuten duurt en dat er dus ook twee helften strijd en passie wordt verwacht. Bij de thee stond de thuisploeg al voor een haast onmogelijke opdracht om de 0-3 achterstand goed te maken. In het tweede bedrijf liet Klundert zich duidelijk meer van zijn goede kant zien, maar het beruchte kalf was al verdronken en moest het met 3-6 de punten aan Nieuwdorp laten.

Het lijkt dit seizoen een terugkerend euvel te zijn, namelijk maar één helft echt voetballen. Dat moet er echt uit. Vorige week uit tegen FC Dauwendaele kon dat nog worden verbloemd met een overwinning. Nu thuis tegen Nieuwdorp ging het mis. Al heel snel. In de 3e minuut verscheen een Nieuwdorpse speler vrij voor Yoeri van Wingerden en liet deze kansloos, 0-1.

Klundert liep weer achter de feiten, maar vooral ook achter de tegenstander aan. Nieuwdorp was vooral voorin sluw en slim en liet dat nog voor de rust zien. In de 32e minuut kwam het via een strafschop op 0-2 en in de 36e minuut profiteerde het opnieuw van matig verdedigen, 0-3.

Na de rust verscheen er een ander Klundert aan de aftrap. Een team dat weer strijd leverde en dat leek zijn vruchten te gaan afwerpen. Helaas werd Klundert er in de 52e minuut weer uitgecounterd en leek het pleit beslecht, 0-4. Echter, een minuut later kopte Christian Fuanani uit een vrije trap van Ferry Littooy de 1-4 binnen en was de marge weer drie.

In de 64e minuut ranselde Jeffrey van Wingerden op aangeven van Christian Fuanani de 2-4  binnen, maar ook hier werd de marge weer snel teruggebracht naar drie, want in de 65e minuut werd het weer uit een counter 2-5.
In de 69e minuut scoorde Christian Fuanani uit een strafschop de 3-5 en vocht Klundert zich andermaal terug in de wedstrijd. Nieuwdorp leek een klein beetje van slag.

Ruim een kwartier voor tijd brak voor de wedstrijd, naar wat later bleek een cruciale fase aan. Christian Fuanani mocht in de 74e minuut wederom aanleggen van 11 meter om de aansluitingstreffer binnen te schieten. Zijn inzet werd helaas gekeerd en toen een minuut later Klundert met 10 man kwam te staan vanwege de tweede gele kaart voor Ferry Littooy geloofde er eigenlijk niemand meer in.

De thuisploeg gaf niet op en liet zien ook met 10 man die strijd te kunnen opbrengen. Het was echter vechten tegen de bierkaai. In de extra speeltijd werd het ook nog 3-6, maar dat was slechts voor de statistieken.
Volgende week de kans op eerherstel in de uitwedstrijd tegen Hellevoetsluis.

Klundert 1 - Nieuwdorp 1  3-6 (0-3)