Facebook Toestaan Niet toestaan

Verzwakt Klundert verslaat Olympia'60

16 augustus 2015 8:45

Ondanks het gemis van meer dan een elftal aan Decibelgangers, vakantiegangers en geblesseerden, wist Klundert toch met 4-1 te winnen van Olympia'60, uitkomend in de 4e Zaterdagklasse.

Het was heel even puzzelen voor trainer Anton Joore, maar om 14.30 uur stond er toch een elftal op het veld en 3 wisselspelers op de bank, waarvan eentje met het beroep van keeper.

Het was duidelijk dat Olympia'60 uit Dongen van een minder kaliber bleek te zijn dan afgelopen week sc Gastel was. Onze gasten hadden evenwel binnen enkele minuten op 0-1 moeten staan toen een aanvaller alleen opdook voor Sander van Dolder. De meegelopen Ferry Littooy was echter zo slim om de bal te vragen en die kreeg hij ook, weg kans.

Ondanks het te lage tempo probeerde Klundert zijn tegenstander de wil op te leggen. Geholpen door een snelle treffer, in de 10e minuut zag Ahmed Ismail zijn afstandschot van richting veranderd over de doelman verdwijnen (1-0), zou dit wat meer rust hebben moeten geven. De thuisploeg had in de 1e helft inderdaad een licht overwicht maar het speelde te zwak om Olympia'60 van de mat te vegen.

Toch stond er bij rust een 3-0 tussenstand op het scorebord. In de 38e minuut was het hoogtepunt van de wedstrijd, toen Thoma Sivananthan langs enkele verdedigers slalomde en beheerst afrondde. Kort voor rust knalde Jonathan Kalenga een afgeslagen aanval hard tegen de touwen en had Klundert toch nog een comfortabele voorsprong te pakken.

Het niveau in de 2e helft was helaas van een bedenkelijk niveau, waarin lange tijd een bal op de paal (die net niet de 3-1 opleverde) en een vrije trap van Ferry Littooy de enige lichtpunten waren.

Heel Klundert werd opgeschrikt toen in de 77e minuut uiteindelijk toch de werklust van de ploeg uit Dongen werd beloond middels een treffer, 3-1. Olympia'60 voelde dat er meer in zat. Zover kwam het echter niet meer. Een pass van Thoma Sivananthan richting Jonathan Kalenga leek een gemakkelijke prooi voor de doelman van Olympia'60. Deze maaide bij het uitkomen echter volledig over de bal heen, waarna Jonathan Kalenga de bal eenvoudig in het lege doel kon schuiven, 4-1.

Klundert 1 - Olympia'60 1  4-1 (3-0)