RIVM update voor sporten tijdens Corona  10-01-2022

Beste leden en bezoekers,

Allereerst wensen wij u een goed, gezond en sportief nieuwjaar!

Vanaf 11 januari 2022 wil het kabinet alle sportlocaties buiten tot 20:00 uur openen voor kinderen tot en met 17 jaar. Momenteel kunnen zij buiten sporten tot 17:00 uur. Vanaf 11 januari kan dat dus tot 20:00 uur. De overige maatregelen lopen in ieder geval tot en met vrijdag 14 januari 2022.

We hebben alle geldende maatregelen voor u op een rij gezet:

Sporten op sportlocaties buiten tussen 05:00 en 17:00 uur

• Volwassenen van 18 jaar: sporten toegestaan met max 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur/trainer

Buiten sporten voor personen tot en met 17 jaar verruimd

• Vanaf 11 januari wil het kabinet alle sportlocaties buiten tot 20:00 uur openen voor kinderen tot en met 17 jaar.
  • Tijdens het sporten hoeven zij geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Zij mogen in teamverband sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club.
  • Er wordt geen competitie gespeeld buiten het eigen clubverband.
  • Kinderen tot en met 17 jaar: trainingen, wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.

Wat zijn sportlocaties?

• Sportlocaties zijn plekken die  bedoeld zijn om te sporten. Voorbeelden van sportlocaties zijn een sportpark met voetbalvelden, een atletiekbaan of een tennisbaan. Dat geldt niet voor een park of de openbare weg.

Sporten buiten (in de openbare ruimte) is toegestaan

• Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten is ook na 17:00 uur toegestaan. U bent dan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. U kunt dus bijvoorbeeld samen fietsen, hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park.
  • Kinderen tot en met 17 jaar mogen wel georganiseerd in groepsverband sporten.

Publiek

• Er is geen publiek aanwezig. Dit geldt voor alle sport.

Sportkantines

• Sportkantines zijn gesloten.
  • Alleen toiletten mogen toegankelijk blijven op sportlocaties buiten.

Algemene informatie en vragen en antwoorden over sport en corona: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Sport specifieke protocollen en vragen en antwoorden:

Met vriendelijke groeten,
Bestuur v.v.Klundert