RIVM update voor sporten tijdens Corona

RIVM update voor sporten tijdens Corona  18-01-2022

Beste leden en bezoekers,

We hebben alle geldende maatregelen voor u op een rij gezet:

Sporten op de buitensportaccommodatie

• Buiten sporten is voor alle leeftijden en op alle momenten toegestaan;
  • Voor alle binnen faciliteiten op de buitensportaccommodaties geldt voor mensen vanaf 18 jaar een CoronaToegangsBewijs (CTB)-plicht. Mocht dit niet gehandhaafd kunnen worden is het advies om deze dan gesloten te houden;
  • Kleedkamers, toiletten en douches mogen open. Vanaf 13 jaar is ook hier het dragen van een mondkapje verplicht en vanaf 18 jaar 1,5 meter afstand;
  • Vanaf 18 jaar mag men trainen en onderlinge wedstrijden spelen (van dezelfde club). 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen als dat voor de aard van de sport niet mogelijk is;
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mochten al trainen en onderlinge wedstrijdjes (van dezelfde club) spelen. 1,5 afstand houden is niet verplicht;
  • De CTB-verplichting geldt niet voor sporters op buitenlocaties en ook niet voor personen op of in de sportaccommodatie die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten. Dat laatste betreft o.a. onderhoud professionals, trainers/coaches (ook van de uitclubs), vrijwilligers, etc. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportaccommodatie verlaten.

Horeca sportlocaties

Alle horeca is gesloten. Afhaalpunten (to go) zijn wel toegestaan.

Publiek

• Er is geen publiek aanwezig. Dit geldt voor alle sport.

Algemene informatie en vragen en antwoorden over sport en corona: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Sport specifieke protocollen en vragen en antwoorden:

Met vriendelijke groeten,
Bestuur v.v.Klundert

Laatste afspraken maatregelen

18 januari 12:30  Goed nieuws! Vanuit de Gemeente Moerdijk hebben we vernomen dat ze dat buiten sporten voor alle leeftijden en op alle momenten toegestaan is! Lees snel verder wat de bijbehorende afspraken zijn. meer »

Update Corona maatregelen per 13-11-2021

17 november 12:15  Vrijdagavond 12 november was er weer een persconferentie van de minister president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Hierin zijn er ook voor sport nieuwe maatregelen aangekondigd die zaterdag 13 november, om 20.00 uur zijn ingegaan. De maatregelen duren in ieder geval tot en met 4 december. Het kabinet komt op 3 december met een actualisatie.meer »

Versoepelingen buitensport per 3 maart 2021

3 maart 20:00  Inmiddels heeft het kabinet alweer zijn 20e persconferentie gegeven over de maatregelen in verband met het corona virus. Tijdens deze persconferentie heeft het kabinet versoepelingen aangekondigd voor onder andere het buitensporten. Hieronder hebben wij de regels voor u een rijtje gezet.meer »