RIVM update voor sporten tijdens Corona

RIVM update voor sporten tijdens Corona  12-11--2021

Beste leden en bezoekers,

De maatregelen voor sport vanaf 13 november a.s.
  •  De belangrijkste basisregels blijven van kracht, waaronder het dringende advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand van anderen te houden;
  • Daar waar geen corona-toegangs-bewijs (CTB)-plicht geldt, is het houden van 1,5 meter afstand verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder;
  • Sportbeoefening voor alle leeftijden blijft mogelijk, inclusief wedstrijden;
  •  Publiek bij trainingen en wedstrijden is niet toegestaan;
  •  Kantines zijn gelijkgesteld aan de “gewone” horeca. Dat betekent dat ook deze om 20.00 uur gesloten dienen te worden. Zij mogen overigens vanaf 06.00 ’s ochtends open zijn;
  • Bij het betreden van een binnen locatie op een sportlocatie geldt dat een Corona Toegangsbewijs (CTB) verplicht is vanaf 18 jaar;
  • Dit geldt dus voor de volledige binnensport en ook voor kleedkamers, toiletten en kantines én de buitenterrassen van buitensportlocaties.
  • Een vaste zitplaats in kantines en op buitenterrassen is verplicht;
  • De CTB-verplichting geldt niet voor sporters op buitenlocaties.
  • Voor vrijwilligers die functioneel aanwezig zijn (zoals trainers, scheidsrechters, materiaalverantwoordelijke) is geen CTB vereist.
  • Strikt noodzakelijke “rijouders” van uitspelende teams zijn zogenaamd functioneel. Zij hoeven daarom geen CTB te laten zien. Echter bij het betreden van de horeca wel;
  • Afhalen van consumpties in de kantine van een buitenlocatie valt niet onder de CTB-plicht, maar een mondkapje is dan wel verplicht.

Update Corona maatregelen per 13-11-2021

17 november 12:15  Vrijdagavond 12 november was er weer een persconferentie van de minister president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Hierin zijn er ook voor sport nieuwe maatregelen aangekondigd die zaterdag 13 november, om 20.00 uur zijn ingegaan. De maatregelen duren in ieder geval tot en met 4 december. Het kabinet komt op 3 december met een actualisatie.meer »

Versoepelingen buitensport per 3 maart 2021

3 maart 20:00  Inmiddels heeft het kabinet alweer zijn 20e persconferentie gegeven over de maatregelen in verband met het corona virus. Tijdens deze persconferentie heeft het kabinet versoepelingen aangekondigd voor onder andere het buitensporten. Hieronder hebben wij de regels voor u een rijtje gezet.meer »