Versoepelingen buitensport per 3 maart 2021

3 maart 2021 20:00

Inmiddels heeft het kabinet alweer zijn 20e persconferentie gegeven over de maatregelen in verband met het corona virus. Tijdens deze persconferentie heeft het kabinet versoepelingen aangekondigd voor onder andere het buitensporten. Hieronder hebben wij de regels voor u een rijtje gezet.

Buitensport

Op dit moment geldt er een uitzondering voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Zij mogen in teamverband buiten sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club.

Vanaf 3 maart wordt deze uitzondering verruimd:

• Jongeren van 18 tot en met 26 jaar mogen onder dezelfde voorwaarden ook sporten, echter alleen bij erkende sportaccommodaties en sportlocaties zoals Cruyff Courts, Krajicek playgrounds en skateparkjes e.d. Wel onder herkenbare begeleiding;
  • Er wordt geen competitie gespeeld;
  • De sporters hoeven onderling geen 1,5 meter te bewaren; (De vrijstelling geldt alleen voor zover de sport niet beoefend kan worden met inachtneming van de veilige afstand en alleen tijdens het beoefenen van de sport)
  • Mensen met klachten die kunnen wijzen op corona blijven thuis.

Let op!: De avondklok blijft nodig tot en met 15 maart 04.30 uur.

Meer informatie kunt u vinden op: