Tentenkamp 2015 v.v. Klundert is weer geslaagd

2 oktober 2015 13:15

Met een schitterend zonnig weekend achter de rug kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd tentenkamp bij v.v. Klundert. Met 20 deelnemers meer dan in 2014 kwam het aantal deelnemers op 52.

Om 16.00 uur werd iedereen verwacht op het sportpark en konden de tenten worden opgezet. Elk jaar is het weer een verrassing of iedereen weer op tijd aanwezig is maar de tenten stonden om 16.45 uur, op een luchtbedje oppompen na opgesteld. Het is dan ook handig als je de stekker van de elektrische luchtpomp in het stopcontact doet, anders kan het lang duren.

Om 17.00 werd aan iedere deelnemer een lederen bal uitgereikt. De verassing was dat de complete selectie en staf van het 1e elftal op het hoofdveld stonden om handtekeningen uit te delen aan de deelnemers van het tentenkamp. Ondanks dat het 1e elftal verloren had tegen Nieuwdorp was er al weer een lach te bekennen bij de spelers en staf van ons 1e elftal.

Dat kan ook niet anders als je door de enthousiaste deelnemers van het tentenkamp om je handtekening gevraagd wordt. Na de handtekeningensessie is er nog een mooie groepsfoto gemaakt door onze huisfotograaf Ronnie Kamp. Hierna gingen we pannenkoeken en broodjes met knakworst eten. Diverse ouders hadden pannenkoeken gebakken en hebben eer van hun werk gehad. Er bleef dan bijna geen pannenkoek meer over.

Na het eten zijn we een voetbalspelcircuit gaan doen. Met hulp van onze jeugdleden van de A-B-C jeugd bij de 8 behendigheidsspellen moesten de deelnemers diverse spellen doen, zoals doelschieten, latje trap, blok omschieten, dribbelen en scoren. Degene die het beste gepresteerd had kon een mooie prijs verdienen. Het team van “Zooitje Ongeregeld” was over alle spelen de beste en elk teamlid kreeg een mooie v.v. Klundert medaille.

Het was een strakke planning maar om 19.20 uur moesten we ons al weer klaar gaan maken voor het Disco zwemmen in de Niervaert. Hier konden de deelnemers zich nog lekker even 1,5 uur uitleven op leuke Top 40 muziek. Om 22.00 uur na een drankje en een zakje chips zijn we begonnen met het nachtgeluidenspel. Rondom het sportcomplex zaten er een 11tal dieren verstopt die geluiden maakten. Als groep ging je dan rond het sportcomplex lopen en moest je de diergeluiden raden. Er was een hond bij die je over het hele sportpark hoorde. Voor elk diergeluid kreeg je een letter waarmee je een woord kon maken. Iedere groep heeft het woord “ blessuretijd “ geraden, ondanks dat iedereen binnen de gestelde tijd klaar was met de letters te vinden en geen blessuretijd meer nodig hadden. 23.30 Uur werd het toch bedtijd voor de meeste deelnemers en zijn ze de tenten in gegaan. Het was nog wel even napraten in de tenten maar na 1,5 uur was het stil.

Met een 7 tal nachtwakers zijn we de nacht doorgekomen. De nachtwaker die vorig jaar in slaap gevallen was heeft het dit jaar wel de gehele nacht zonder te slapen vol gehouden. Om wakker te blijven was er een kleine barbecue verzorgt. Hij heeft dan ook van 1.00 uur tot 7.00 uur gebarbecued. Gelukkig hebben er 4 nachtwakers nog een gedeelte van de nacht geslapen anders hadden we wel bbq vlees te kort gekomen. Om 6.30 uur gingen de vogeltjes fluiten en de 1e kinderen werden wakker. Even later waren ze al aan het voetballen.

Gezamenlijk hebben we om 8.00 uur met zijn allen genoten van een lekker ontbijt die door 5 moeders werd verzorgt. De broodjes waren zo op en konden de deelnemers nog even een uurtje uitleven op het voetbalveld totdat ze door de ouders opgehaald werden. Onder genot van een lekker bakje koffie (speciaal gezet door onze opgeleide koffiejuffrouw) met cake voor de ouders en drinken voor de kinderen werd het tentenkamp 2015 af gesloten. Het tentenkamp 2015 is weer een succes geworden mede door de kinderen en de hulpouders/ vrijwilligers.

Verschillende ouders hebben dan ook dit jaar hun steentje bij gedragen, maar voor het tentenkamp 2016 zijn we nog op zoek naar ouders van de D/E/F die het tentenkamp mee willen gaan organiseren.

U kunt zich nu al aan aanmelden bij Wim Lankhuijzen per e-mail wim.lankhuijzen@ziggo.nl

Nogmaals alle vrijwilligers bedankt voor jullie bijdrage.

Organisatiecomité tentenkamp 2015