Klundert geeft weer niet thuis

23 april 2017 8:30

Klundert is bezig aan een zeer wisselvallig seizoen. Of het is heel goed of het is heel slecht, terwijl het goede zaken zou doen als het elke week "een zeventje" zou scoren. In de uitwedstrijd bij SSV'65 was het in ieder geval weer ver onder de maat en Klundert verloor dan ook verdiend met 3-1.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren vrij goed van Klundert-zijde, maar daarna zette het verval hard in. In de laatste 10 minuten van het eerste bedrijf had het zomaar 4 doelpunten achter de oren kunnen krijgen. Echter de voorwaartsen van SSV'65 hadden het vizier in die fase duidelijk niet op scherp staan.

De gemiste kansen van de thuisploeg hielden Klundert in leven. Sterker nog, Klundert ging de rust in met een 0-1 voorsprong. In de 8e minuut namelijk vond Loic Luzolo na een goede actie de vrijstaande Grace Kitenge die prima afrondde.

Wie dacht dat Klundert had geleerd van met name die laatste fase voor de rust kwam bedrogen uit. EIn de 2e helft ontsnapte het een aantal malen op miraculeuze wijze aan de gelijkmaker, maar deze kon bijna niet uitblijven. Niet dat SSV'65 groots speelde, maar het kreeg alle vrijheid en ruimte in de speeltuin van Klundert.

In de 55e minuut kwam de thuisploeg uit een vrije trap verdiend op gelijke hoogte en nog geen 60 seconden later stond het zelfs 2-1. In die fase kreeg het nog een paar kansen op een treffer, waarbij een bal op de paal het meest in het oog sprong.

Het leek het sein voor Klundert om toch een beetje aan te zetten. Een vrije trap van Loic Luzolo spatte uiteen op de lat en een latere inzet van hem werd met moeite gekeerd door de doelman van SSV'65, waarna Tim Buijs net aan de rebound voorbij liep.

In de laatste minuut werd het nog 3-1 toen een vrije trap voor het doel caramboleerde en uiteindelijk in het doel werd gewerkt. In de extra tijd had het nog erger kunnen worden voor Klundert, maar de speler van SSV'65 was zo vriendelijk om de toegekende strafschop over te schieten. Voor de thuisploeg was dit alweer de 5e gemiste strafschop van dit seizoen.

Het klinkt vreemd, maar door de uitslagen van gisteren heeft Klundert nog steeds kansen op nacompetitie. Helaas moeten we constateren dat dit zowel voor promotie als voor degradatie is. Met nog 3 wedstrijden te gaan is de voorsprong op nummer 11 Prinsenland slechts 7 punten. En dat is de ploeg die volgende week zaterdag in een avondwedstrijd op bezoek komt in Klundert. Bij winst van Klundert doet het nog volop mee voor de bovenste plaatsen, bij een gelijkspel is het in ieder geval "veilig" en bij verlies staan Klundert misschien nog spannende weken te wachten.

SSV'65 1 - Klundert 1  0-1 (3-1)

Belangrijke momenten:
' 8 0-1 Grace Kitenge (Loic Luzolo)
'55 1-1
'56 2-1